Ετίναξε την ανθισμένη αμυγδαλιά......

Κάποτε πριν από πολλά χρόνια η Αμυγδαλιά ήταν ένα νέο, πανέμορφο, ροδαλό κορίτσι.
Η μητέρα της την αγαπούσε πολύ, φοβόταν όμως τις κρύες μέρες του χειμώνα να την αφήσει να βγει έξω για να μην κρυώσει. Γι' αυτό το χειμώνα την κλείδωνε στο δωμάτιό της.
Μια μέρα όμως ο Βοριάς πέρασε έξω από το παράθυρό της, την είδε και την ερωτεύτηκε. Πώς όμως θα ερωτεύονταν και αυτή το Βοριά; Τριγυρνούσε θλιμένος έξω από το παράθυρό της.
Ωσπου μια νύχτα σκέφτηκε να μεταμορφωθεί σε πρίγκηπα. Ο Βοριάς παρουσιάστηκε στην Αμυγδαλιά σαν όμορφος νεαρός άντρας και της ζήτησε αμέσως να παντρευτούν. Εκείνη μόλις τον αντίκρισε τον ερωτεύτηκε και δέχτηκε την πρότασή του.
Μια μέρα λοιπόν, που έλειπε η μητέρα της από το παλάτι, βγήκε έξω τρέχονταςκαι αγκάλιασε το Βοριά.
Δεν άντεξε την παγωνιά και απ' το κρύο του ξεψύχησε.
Από τότε ντύνεται νυφούλα και δέχεται το άγγιγμα του αγαπημένου της Βοριά κάθε χειμώνα.

Η ιστοριά μας αυτή συμβολίζει την αγνότητα της ψυχής της Αμυγδαλιάς και την Αγάπη του Βοριά για αυτήν.Διαβάζοντας την ιστοριά αυτή είπα να στολίσω και εγώ το σπίτι μου με ένα κλαδάκι αμυγδαλιά που όμως θα έβρισκα αμυγδαλιά μέσα στην Μεγαλούπολη που ζώ;Ετσι σκέφτηκα να την φτιάξω βέβαια δεν θα είναι τόσο όμορφη όσο η πραγματική αμυγδαλιά αλλά έκανα μια προσπάθεια και ιδού το αποτέλεσμα:




Το έφτιαξα με γκοφρέ χαρτί που το έκανα σαν λουλουδάκι αμυγδαλιάς και το κόλλησα πάνω σε κλαδάκια που βρήκα στο παρκάκι του σχολείου του γιού μου.Ελπίζω να σας αρέσει και μην ξεχνάτε ότι όταν βλέπετε μια αμυγδαλιά βλέπετε μια νυφούλα που περιμένει με αγάπη τον γαμπρό Βοριά για τον γάμο.


Σχόλια

  1. Όμορφη η ιστορία της αμυγδαλιάς, όμορφο και το κλαδάκι της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μας λες συχνά τέτοιες ιστορίες. Μου θυμίζουν τα παιδικά μου χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω πω τώρα θυμήθηκα στο δημοτικό που πάντα φτιάχναμε στο μάθημα της χειροτεχνίας ένα κλαδί μυγδαλιάς. Μπορεί να γίνει και με ποπ-κόρν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφη η ιστορία σου και τα κλαδάκια σου είναι υπέροχα! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλη εβδομαδα να εχεις, ομορφη σαν τα ανθη της αμυγδαλιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ γλυκό!!! Μπράβο!!! Με μεγάλη μας χαρά γίναμε μέλη στον ιστότοπό σας… Θα ήταν τιμή μας, αν σας βλέπαμε και στο δικό μας blog… http://syros2js.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι ωραία ιστορία! Δεν την είχα ακούσει ποτέ πριν! Λοιπόν... χαίρομαι πολύ που σε βρίσκω και θα τα λέμε από δω και πέρα φαντάζομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το τραγούδι "ετίναξα την ανθισμένη αμυγδαλιά" το γνώριζα και τ αγαπώ,δεν γνώριζα όμως την ιστορία της αμυγδαλιάς. Ομορφη ιστορία και ευχαριστούμε που μας την αποκάλυψες, όσο για το κλαράκι άξια η προσπάθεια!Καλό βράδυ, φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα ...μπήκα στο blog σας πρώτη φορά και μου άρεσε πολύ, η ιστορία της αμυγδαλιάς πολύ καλή και δεν την ήξερα.
    Να είσαι καλά και θα τα ξαναπούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα ,η ιστορία μού θύμισε τη γιαγιά μου που μου την είχε πει όταν ήμουν μικρή ,συγκινήθηκα πολύ και αποφάσισα να την πω κι εγώ στους μαθητές μου την ώρα που θα φτιάξω στην τάξη μου μια αμυγδαλιά .
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΧΑΡΙΣΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εν τη γεννήση την Παρθενία εφύλαξας, εν την Κοιμήση σου το κόσμο ού κατέλειπες Θεοτόκε...

Κάτι για τις φθινοπωρινές δροσούλες!!!

Και επειδή η γιορτή κρατάει 40 μέρες....