Σε ευχαριστώ....


Σαν σήμερα πριν από 24 χρόνια έπαθα ένα τροχαίο.Το ποδήλατο που οδηγούσα κόλλησε στην μπροστινή ρόδα ένος φορτηγού που πήγαινε να μου κάνει προσπέραση την στιγμή που εγώ έστριβα αριστερά σε ένα δρόμο στην Σαλαμίνα.Απρόσεκτη εγώ,βιαστικός  ο οδηγός το κακό δεν άργησε να γίνει.Πετάχτηκα 3 μέτρα μακρυά από το ποδήλατο που σφήνωσε στις ρόδες του φορτηγού.Πανικοβλήθηκα και μέσα στην ζαλάδα μου ένιωσα μία γυναίκα μικρής ηλικίας να μου πιάνει το χέρι και να μου λέει ότι είσαι εντάξει σήκω.Σηκώθηκα και εκτός από κάτι γδαρσίματα λόγω του σουρσίματος στον δρόμο δεν είχα τίποτα άλλο.Επειδή στο σημείο που έπαθα το ατύχημα ήταν η διαστάυρωση για την εκκλησία της Αγ.Μαύρας νόμισα ότι ήταν η Αγία Μαύρα (αφού περιγράφοντας στους συγγενείς μου μιας και εγώ τότε ήμουν 12 χρονών μου είπαν ότι η Αγία Μαύρα ήταν).Το βράδυ πήγαμε στο πανηγύρι της Αγ.Μαρίνας και στην εικόνα της Αγίας αναγνώρισα την γυναίκα που μου έπιασε το χέρι.Όπως και να έχει ευχαριστώ κάθε μέρα της ζωής μου και τις δύο και την Αγία Μαύρα αλλά και την Αγία Μαρίνα χωρίς την χάρη τους δεν θα ζούσα σήμερα μιας και κανονικά θα πρέπει να είχα χωθεί κάτω από το φορτηγό ενώ εγώ αντίθετα πετάχτηκα ακριβώς στην αντιθετη κατεύθυνση από το φορτηγό.Για αυτό σήμερα που είναι η ημέρα μνήμης της Αγίας Μαρίνας την ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιά μου για το θαύμα της, όπως φυσικά το ίδιο ευχαριστώ και την Αγία Μαύρα.
Ο βίος της Αγίας Μαρίνας έχει ώς εξής:
Η Αγία Μαρίνα καταγόταν από την Πισσιδεία και ήταν κόρη του Αιδεσίου, ο οποίος ήταν ιερέας των ειδώλων. Η Μαρίνα όταν ήταν δώδεκα ετών έχασε την μητέρα της και την μεγάλωσε μια άλλη γυναίκα. Στη χριστιανική πίστη κατηχήθηκε από χριστιανούς συμπολίτες της. Έτσι όταν έγινε δεκαπέντε ετών ήταν πλέον έτοιμη να δεχθεί τον αγώνα του μαρτυρίου.Το γεγονός αυτό, μαθεύτηκε αμέσως και έτσι ο ηγεμόνας της περιοχής διέταξε να την συλλάβουν και να την φέρουν ενώπιόν του. Αμέσως θαμπώθηκε από την ομορφιά της. Την ρώτησε ποία είναι και ποία είναι η πίστη της και αυτή του απάντησε ότι ονομάζεται Μαρίνα και είναι χριστιανή και ότι είναι γέννημα θρέμμα της Πισιδίας. Τότε ο ηγεμόνας προσπάθησε να την πείσει να αρνηθεί την πίστη της. Η αγία όμως δεν δέχτηκε. Για το λόγο αυτό ο τύραννος πρόσταξε και την υπέβαλαν σε βασανιστήρια φρικτά και αφού τις κατέσκισαν τις σάρκες, την έριξαν στην φυλακή. Μέσα στην φυλακή μάλιστα συνέβη το εξής: ο διάβολος μεταμορφωμένος σε άγριο δράκοντα, προσπάθησε να κάνει την αγία να φοβηθεί. Αυτή όμως προσευχήθηκε στον Θεό και αμέσως ο δράκοντας άλλαξε μορφή και έγινε ένας μαύρος σκύλος και τότε η αγία άρπαξε ένα σφυρί και χτυπώντας τον στο κεφάλι και την ράχη τον ταπείνωσε. Στη συνέχεια ο ηγεμόνας διέταξε και την έφεραν πάλι μπροστά του. Παρά τις πιέσεις του, η αγία παρέμεινε ακλόνητη. Έτσι υποβλήθηκε σε νέα βασανιστήρια μέχρι που αποκεφαλίστηκε λαμβάνοντας τον στέφανο του μαρτυρίου.Εορτάζει δε σήμερα 17 Ιουλίου.

Σχόλια

  1. Με συγκίνησε πολύ η ιστορία σου. Εύχομαι να μην σου συμβεί κάτι κακό ποτέ ξανά.
    Να είσαι πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σου εύχομαι πάντα να είσαι τόσο τυχερή στη ζωή σου!!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρυσοσκόνη μου καλησπέρα!!!! σε καταλαβαίνω απόλυτα !!! 7 χρόνια πριν πήγαινα για τα προσκλητήρια του γάμου μου και είχα ένα πολύ άσχημο τρακάρισμα!!!! όσοι είδανε το αυτοκίνητο είπανε ότι αποκλείεται να βγήκα ζωντανή από εκεί!!! Ηταν ανήμερα των Αγίων Αναργύρων!!!! από τότε λειτουργώ την εκκλησία τους κάθε χρόνο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάπως έτσι όπως στο δικό σου τροχαίο ένα κοριτσάκι που μόλις τέλειωνε το Γυμνάσιο έχασε τη ζωή του πριν λίγα χρονια μπροστά στην εκκλησία του Αγίου μας. Δε σταθηκε τυχερη όπως εσύ,δυστυχώς για κείνη ακολούθησε την πορεία του ποδηλάτου και συνεθλίβη. Δε το γνώριζα,γνώριζα τους γονιούς της,πάντα όμως εύχομαι νάναι καλά εκεί που είναι περνώντας απο το σημείο του δυστυχήματος που έχει πάντα λουλούδια μαζί με τη φωτογραφία της.
    Χαίρομαι που στάθηκες τυχερή και αν σε βοήθησε κι η Αγ.Μαύρα (δικη μας Αγία κι αυτή!) χαίρομαι διπλά, αλλά για όποιαν τόκανε αξίζει να ευγνωμονείς για το δώρο ζωής!!!
    ΝΑΧΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΥΓΕΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου κανείς να μην πάθει ποτέ τίποτα.Η ευλογία της χάρης των Αγίων και πρωτίστως της Παναγίας και του Χριστού μας να μας ευλογεί και να μας προστατεύει από κάθε κακό.Όλοι, μέσα από το φιλικό και οικογενειακό μας περιβάλλον έχουν κάποιο περιστατικό που φανερώθηκε η χάρη του Αγ.Πνεύματος μέσω κάποιου Αγίου και έδωσε την λύση σε θέματα που φαινόταν απίθανα να λυθούν ή έσωσαν την ζωή ανθρώπων κυριολεκτικά στο παρα πέντε,αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι υπάρχει Θεός,υπάρχει Υιός και Αγ.Πνεύμα και βοηθάει αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη.Οι Αγιοι και οι Αγγελοι πραγματοποιούν το έργο του Θεού όσο άδικο και αν μας φαίνεται πολλές φορές.Ας έχουμε πίστη και ας παρακαλάμε από το πρώτο άνοιγμα του βλεφάρου μας το πρωί μέχρι το τελευταίο το βράδυ την Μεσίτρια Παναγίας μας να μας έχει κάτω από την Σκέπη της και να μεσολαβεί στον Υιό της για Υγεία σε όλο τον κόσμο και πρωτίστως στα παιδάκια όλου του κόσμου,Ειρήνη και Αγάπη και όλα τα υπόλοιπα γίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είσαι πολύ ιδιαίτερο παιδί, κορίτσι μου.

    Η Παναγία να σε φυλάει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΑΚΑΡΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΟΛΟΥΣ.

    ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ


    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ.

    ΘΑ ΠΕΡΝΑΜΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Nα'σαι πάντα γερή και δυνατή, να σε προστατεύουν οι Άγιοι μας και η Μητέρα όλων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εν τη γεννήση την Παρθενία εφύλαξας, εν την Κοιμήση σου το κόσμο ού κατέλειπες Θεοτόκε...

Κάτι για τις φθινοπωρινές δροσούλες!!!

Και επειδή η γιορτή κρατάει 40 μέρες....