Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Γλυκά Χριστούγεννα!!!!

Καλησπέρα γλυκειά μου παρέα,

πλέον μείναν ελάχιστες μέρες μέχρι την μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.Όλοι λίγο πολύ είμαστε έτοιμοι να την υποδεχτούμε, τα σπιτάκια μας έχουν στολιστεί,τα γλυκά οι περισσότεροι τα έχουμε φτιάξει αλλά και όσοι δεν έχουν φτιάξει μην μου στεναχωριέστε.Εδώ είμαι εγώ να σας δώσω τις συνταγές της γιαγιάς μου και το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό.Εμείς κανονικά τα γλυκά τα φτιάχναμε την εβδομάδα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς αλλά πλέον εγώ τα φτιάχνω αρκετά νωρίτερα,καθώς θα είδατε ήδη τα έχω φτιάξει.

Τα υλικά είναι τα εξής:
Για τις δίπλες θα χρειαστείτε τα κάτωθι:
  • 1κιλό αλεύρι Νο 1 Αγ.Γεωργίου
  • 2 κουταλιές βούτυρο Φυτίνη
  • 10 αυγά
  • 1 ποτήρι κονιάκ
  • 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • Για το στόλισμα:μέλι,καρύδια και κανέλα
Ανοίγετε σχετικά λεπτό φύλλο το κόβεται λωρίδες 4 εκ.και αφού κάνετε ρολάκι σε πηρούνι τηγανίζεται σε καυτό λάδι.Αφού τελειώσετε με το τηγάνισμα φτιάχνεται το σιρόπι βράζοντας σε κατσαρόλα μέλι,ζάχαρη και κανέλα.Μόλις βράσει το σιρόπι ρίχνουμε λίγες λίγες τις δίπλες και αφού τις αφήσουμε για 4 λεπτά το μέγιστο τις βγάζουμε και τις πασπαλίζουμε με καρύδι ανακατεμένο με ζάχαρη και κανέλα.Όταν το σερβίρουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο μέλι επιπλέον.

Για τα μελονομακάρονα θα χρειαστείτε:
  • 1/2 οκά λάδι (ελαιόλαδο κατα προτίμηση)(περίπου 600-700 γραμμάρια)
  • 380γρ ζάχαρη
  • 1 ποτήρι κρασιού πορτοκάλι
  • 1φλ.τσαγιού αλυσίβα(προαιρετικά εγώ σπάνια την βάζω γίνονται εξίσου ωραία με ή χωρίς αλυσίβα)
  • κανελογαρύφαλα
  • τριμμένο πορτοκάλι
  • 1/2 κουταλάκι σούπας σόδα
  • 1 ποτηράκι του καφέ κονιάκ
  • αλέυρι για όλες τις χρήσεις όσο φάει
Σιρόπι:μέλι με λίγο νεράκι και τα στολίζεται με καρύδια και κανέλα
Δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερο ζύμωμα.Θα πρέπει να πετύχετε μία ζύμη σχετικά μαλακή.Κάνετε μπουκίτσες(λάβετε υπόψη σας ότι θα φουσκώσουν και θα απλώσουν λίγο).Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς για 30 λεπτά και μετά σιροπιάζεται και πασπαλίζετε με κανέλα και καρύδια.
Τέλος οι κουραμπιέδες μας.Για αυτούς θα χρειαστείτε:
  • 600γρ. βούτυρο Φυτίνη
  • 1 αυγό
  • λίγα αμύγδαλα
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • αλέυρι για όλες τις χρήσεις όσο φάει
Στολισμος:Ζάχαρη άχνη
Ζύμωνετε τόσο όσο να ανακατευτούν τα υλικά και να έχετε μία ζυμη που θα στέκεται.Κάνετε μισοφέγγαρα ή μπουκίτσες και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς για 20 με 30 λεπτά.Αφήνετε κρυώνουν και τους πασπαλίζεται με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Σας εύχομαι καλή επιτυχία και γλυκά Χριστούγεννα!!!!
Φιλιά

3 σχόλια:

  1. Επιτέλους τα γλυκά που περιμενα....Θα δοκιμάσω σίγουρα τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι νοστιμιές!!!Καλές γιορτές ναχεις Νάσια μου!!!Και του χρόνου με υγεία!!!Πολλά πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λατρεμένα μελομακάρονα!! Ευχαριστούμε για τις συνταγές! :) Καλή συνέχεια με δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή