Δύο γλυκάκια και δύο δωράκια



Καλησπέρα φίλες μου,

πέρασε και ο Αγιος Βαλεντίνος και σε λίγο μας χτυπάνε την πόρτα οι Απόκριες.Την Κυριακή ανοίγει το τριώδιο και όλοι θα προσπαθήσουμε να ευθυμήσουμε και να ξεχάσουμε έστω για λίγο τα προβληματά μας,θα μου πείτε ξεχνιούνται όχι εντελώς αλλά προσωρινά παραμερίζονται.Τα παιδάκια θα στολιστούν σε κάθε λογής μουτσούνα αν και πλέον έχουν χάσει την αστεία πλευρά και έχουν εμπορευματοποιηθεί όλα.Πλέον ελάχιστα θα ντυθούνε κλόουν ή πιερότοι ενώ τα περισσότερα θα προτιμήσουν τον super man ή τον iron man.Πάντως όπως και να έχει θα προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε και να γλεντήσουμε.
Εγώ λίγο πριν ξεκινήσουνε οι απόκριες και αρχίσουμε να φτιάχνουμε τα γαλακτομπουρεκά μας σας κερνάω δύο γλυκάκια ένα μωσαικό και μία μηλόπιτα.



Για το μωσαικό θα χρειαστείτε:
Μία συσκευασία βιτάμ την οποία λιώνεται σε κατσαρολάκι,έπειτα προσθέτε κακάο 4-5 κουταλιές της σούπας και άγνη ζάχαρη όσο γλυκό τον θέλετε καθώς και ένα ζαχαρούχο γάλα και τέλος προσθέτε λίγο κονιάκ και ανακατεύεται.Επειτα σπάτε μία συσκευασία πτι μπερ σε κομματάκια και τα προσθέτετε στο βιτάμ και ανακατεύεται.Το αφήνετε να κρυώσει και το απλώνεται σε αντικολλητικό χαρτί και το ρολάρετε έτσι ώστε να έχετε ένα ρολό.Το βάζετε για ένα δίωρο στην κατάψυξη και μετά είναι έτοιμο.


Για την μηλόπιτα θα χρειάστείτε:
5-6 μήλα κομμένα σε μικρά κομματάκια και ανακατεμένα με ζάχαρη και κανέλα.
για το φύλλο λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις,λιωμένο βούτυρο περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας,2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και νεράκι τόσο όσο να γίνει μία ζύμη μαλακή.
Απλώνετε την ζύμη στην ταρτιέρα,την τρυπάτε με ένα πιρούνι και την βάζετε στο φούρνο στους 180 για 5 λεπτά.Βγάζετε και απλώνετε πάνω 2 με 3 κουταλίες της σούπας μέλι και απλώνετε τα μήλα.Καλύπτεται με την υπόλοιπη ζύμη και αφού χαράξετε ελαφρά την ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα το πάνω φύλλο.Αν θέλετε το πάνω φύλλο μπορείτε να το αλείψετε με λίγο αυγό και μέλι..Η μηλόπιτα είναι έτοιμη.


Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την Κάτια από το stars and circles για το συμβολικό δωράκι της για την συμμετοχή μου στον διαγωνισμό των Χριστουγέννων καθώς και την Γεωργία από το Αρμονία για το αρωματικό δωράκι της από την κλήρωση των Χριστουγέννων.Ευχομαι και στις δύο τα καλύτερα για τον καινούργιο χρόνο, να έχουν μία χρονιά δημιουργική και γεμάτη χαρές.

Φιλιά

Σχόλια

  1. Με το καλό οι Αποκριές και πάντα χαρές στο σπιτικό σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τα χαρείς τα δωράκια σου!...Τα γλυκάκια σου είναι από τ`αγαπημένα μας!...μας αρέσουν και τα δύο!...παίρνω από ένα κομματάκι...και λέω στην υγειά σου!..Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλημερα! Οντως τα γαλακτομπουρεκα ειναι για αργοτερα! πολυ ομορφα τα γλυκακια σου! το μωσαικο αδυναμια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γεια στα χερια σου νοικοκυρουλα!!!!
    φαινονται υπεροχα!!!
    και παντα τυχερη,να χαρεις τα δωρα σου!
    σε φιλω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι λαχταριστά γλυκάκια!!!
    Να χαρείς τα δωράκια σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γειά στα χεράκια σου!! Καλοφάγωτα τα γλυκά σου! Οσο για τα δωράκια σου, να τα χαίρεσαι ! Πάντα τυχερή, υγιής και χαρούμενη στη ζωή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εν τη γεννήση την Παρθενία εφύλαξας, εν την Κοιμήση σου το κόσμο ού κατέλειπες Θεοτόκε...

Κάτι για τις φθινοπωρινές δροσούλες!!!

Και επειδή η γιορτή κρατάει 40 μέρες....