Κάτι από όλα...

Αγαπημένες μου ,
πέρασε κιόλας ένας μήνας από την τελευταία μου ανάρτηση. Ενας μήνας που κύλησε νερό,με τόσα γεγονότα καλά;κακά; για την χώρα μας,με σχολικές γιορτές,βαθμούς,επετείους,αλλαγές στην δουλειά κα.
Για τα πρώτα δεν  θα πώ τίποτα άλλο γιατί πλέον είμαστε πιόνια σε μια σκακιέρα που άλλοι αποφασίζουν τις κινήσεις μας,ανάλογα με τα παγκόσμια γεγονότα δρούμε και εμείς.Τώρα που στην Τουρκία γίνεται χαμός εμείς ασχολούμαστε με το κλείσιμο της ΕΡΤ κάτι που όλοι διαμαρτυρόμαστε που πληρώναμε και που στην τελική δεν βλέπαμε μιας και οι θεαματικότητες έπιαναν πολλές φορές πάτο.Βέβαια είναι άσχημο να χάνουν εν μια νυκτί τόσοι άνθρωποι την δουλειά τους αλλά μήπως στον ιδιωτικό τομέα εν μια νυκτί δεν την χάνεις;Και χωρίς κανείς να απεργήσει που την χάνεις.Υπάρχουν άνθρωποι που έπερναν χαμηλό μισθό αλλά και περισσότεροι που έπερναν ονειρικούς μισθούς με μηδαμινή δουλειά.Θα μου πείτε μαγκιά τους αλλά όχι τώρα να διαμαρτύρονται όλος ο κόσμος και να αφήνουμε πίσω προβλήματα ουσιαστικά,η εθνική μας άμυνα αποδυναμώνεται κλείνονται στρατόπεδα  εκεί που θα έπρεπε να δημιουργηθούν και άλλα μιας και οι γείτονες μας μας βρίσκουν ξέφραγκο αμπέλι και μπαινοβγαίνουν όποτε θέλουν.Η χώρα μας πουλιέται και κανείς δεν διαμαρτύρεται και ξαφνικά γίνεται μείζον θέμα η ΕΡΤ παύει η ενημέρωση για το τί άλλο γίνεται στην χώρα μας και τί γίνεται στον κόσμο είναι σωστό;Ο καθένας μας ξέρει την απάντηση.

Τώρα στα υπόλοιπα τα σχολεία έκλεισαν και αυτά για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.Καλό καλοκαίρι να έχουν όλα τα παιδιά και να γυρίσουν με όρεξη για μια νέα χρονιά.
Επίσης στις αρχές του μήνα είχαμε την επέτειο του γάμου μας, για το πότε πέρασαν 10 χρόνια ούτε που το κατάλαβα.Δέκα χρόνια αγάπης,δημιουργίας και τρία υπέροχα παιδιά.Μακάρι να κυλήσουν έτσι και τα υπόλοιπα χρόνια μας με αγάπη.

Τώρα στις δημιουργίες μου,γιατί δεν καθόμουν μην νομίζετε.
Εφτιαξα μια θήκη για το κινητούλη μου.Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησα  να το φτιάξω με την πλέξη αχιβάδα που μας είχε δείξει η Τζένη αλλά πάντα μου έβγαινε στρογγυλό αντί για ορθογώνιο.Θα το ξαναπροσπαθήσω όμως γιατί δεν μπορεί κάτι λάθος έκανα και δεν μου έβγαινε.




Επειτα συνέχισα το κέντημα της σταυροβελονιάς με τα χρυσάνθεμα που σας έχω ήδη αναφέρει.Βέβαια έχω πολύ δουλειά ακόμα και φυσικά ελπίζω να βρώ ελεύθερο χρόνο να το τελειώσω κάποια στιγμή.


Να μην σας αφήσω όμως παραπονεμένες.Θα σας μεγενθύνω το σχέδιο του λασέ που φαίνεται στην σταυροβελονιά μου.Αν το αποτυπώσετε επαναλαμβανόμενα στο χαρτί και μετά στο ύφασμα θα έχετε μία υπέροχη δαντέλα από λασέ που θα μπορεί να προστεθεί στα κεντήματά σας.Το συγκεκριμένο κέντημα το έχω προμηθευτεί από το περιοδικό ΑΛΕΞΙΑ,ένα περιοδικό που υμνεί την παράδοση και δείχνει στις νεότερες σχέδια και τεχνικές ανεκτίμητα.Μπράβο στο περιοδικό και εύχομαι να συνεχίσουν να μας μαθαίνουν τεχνικές και στοιχεία της παράδοση σας μας ,είναι κάτι που πραγματικά το χρειαζόμαστε.


Και τέλος μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την βάφτιση της μπουμπούς.Κάναμε τα τελευταία ψώνια και τώρα εφτιαξα τα χωνάκια με τα γλυκάκια για τα παιδάκια και μένει να φτιάξουμε τα κουβαδάκια για τα τραπέζια αλλά αυτά θα σας τα δείξω σε μια ξεχωριστή ανάρτηση.

Τέλος να ευχαριστήσω την Αναστασία και την Τζένη για τα βραβεία που μου έχουν δώσει και ευθύς απαντώ στις ερωτήσεις τους
1.Τι σας οδήγησε να φτιάξετε νέο blog?
To blog μου φτιάχτηκε με σκοπό να δείξω αυτά που φτιάχνω με τεχνικές παλιές ή και με αυτά  μαθαίνω από εσάς,να μπορέσω να αναφέρω κάποια πράγματα που στηρίζονται στην παράδοσή μας.
2.Ποιό είναι το θέμα του blog σας?
Κυρίως κεντήματα μικρά δημιουργήματα που τα λέω εγώ, παράδοση αλλά και οι δημιουργίες μου τόσο σε φαγητά και γλυκά αλλά και κατασκευές.
3.Από που η έμπνευσή σας?
Από τα παιδιά μου και φυσικά από εσάς.
4.Σχεδιάζεται από πριν το περιεχόμενο του blog σας?
Μπά δεν το νομίζω.
5.Έχετε νέες ιδέες για το blog σας?
Το προσπαθώ...
6.Πόσο χρόνο αφιερώνετε  στο blog σας?
Όσο ελεύθερο χρόνο έχω,λίγο ή πολύ...
7.Ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να δημιουργήσετε?
Όταν με αφήνουν τα μικρά μου.
8.Τί θα θέλατε να ξέρει ο κόσμος για σας?
Ότι πρέπει να μάθει ο κόσμος το μαθαίνει, το καταλαβαίνει από τις δημιουργίες μου.
9.Ποιο είναι το χόμπι σας?
Το κέντημα και το διάβασμα αλλά και οι κατασκευές.



Τώρα θα πρέπει να το χαρίσω  σε 11 blog που έχουν λιγότερους από 200 αναγνώστες αλλά από ότι έχω δεί το έχετε πάρει σχεδόν όλες αν κάποιοι δεν το έχουν τους το χαρίζω απλόχερα και με πολύ αγάπη.

Σας χαιρετώ και δεν σας εύχομαι ακόμα καλό καλοκαίρι γιατί ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα.

Φιλιά!!!

Σχόλια

  1. Jolis travaux ! Et bravo pour le prix !
    Bonne semaine !
    Anna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα. Το κέντημα αν και απαιτητικό στο τέλος θα σε αποζημιώσει με την ομορφιά του. Καλή δύναμη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα! Πολύ όμορφα τα χρυσάνθεμά σου αλλά και ηθήκη του κιν ητού! Τι σημασία έχει αν δεν σου βγήκε η πλέξη αχιβάδα, έχει πολύ όμορφο χρωματάκι! Να τα εκατοστήσετε και πάντα αγαπημένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια για ακόμα ένα βραβείο, αγαπημένη μου!

    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για το θέμα της ΕΡΤ. Τόση βαβούρα πια, πόσο θα τραβήξει η ιστορία αφού στο τέλος θα τα βρουν; Και από τι θέλουν να μας αποπροσανατολίσουν; Ποιος ξέρει τι θα "περάσουν" χωρίς να το πάρουμε μυρωδιά.... ο Θεός να μας φυλάει!
    Για την επέτειο σας εύχομαι ολόψυχα να είστε πάντα αγαπημένοι, ενωμένοι και να χαίρεστε την υπέροχη οικογένεια σας!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Wow, fantastic blog structure! How long have you been running a blog for?
    you make running a blog look easy. The full look of your website
    is wonderful, as neatly as the content material!


    my website; plytki ceramiczne

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι τόσο όμορφα όλα!!! Το καθένα με τη δική του ξεχωριστή ομορφιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό μήνα να χεις Νάσια μου!! Πολύ όμορφα τα έργα σου!! Την ίδια άποψη για το θέμα της έρτ.. :)
    Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νάσια έχεις δίκιο για την Ερτ. και τα αλλα.Επισης το κεντημα ειναι...Δεν εχω λογια να το περιγραψω!

    ΚΑΛΟ ΜΕΣΙΜΕΡΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλό μήνα, κούκλα μου!
    Συγχαρητήρια για τα βραβεία!
    Μου άρεσε πολύ-πολύ η θήκη του κινητού σου!!!
    Και το κέντημα... όνειρο!!!
    Φιλάκια πολλά!!!
    Να περνάς όμορφα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Aw, this was a really good post. Taking a few minutes and actual
    effort to make a good article… but what can I say… I hesitate a whole lot and don't manage to get nearly anything done.

    Stop by my blog; zlewozmywaki wpuszczane

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εν τη γεννήση την Παρθενία εφύλαξας, εν την Κοιμήση σου το κόσμο ού κατέλειπες Θεοτόκε...

Κάτι για τις φθινοπωρινές δροσούλες!!!

Και επειδή η γιορτή κρατάει 40 μέρες....