Οχι μία όχι δύο αλλά τρεις οι τούρτες....

Φίλες μου 

το ξέρω πώς χάθηκα το τελευταίο διάστημα αλλά συνέβησαν πολλά στην καθημερινότητα μου που παρόλο που έμπαινα και σας διάβαζα καθημερινά δεν είχα το κουράγιο να κάνω δική μου ανάρτηση.Τους τελευταίους μήνες προετοίμαζα διάφορα πράγματα να σας παρουσιάσω αλλά ενιωθα τόσο κουρασμένη και μπερδεμένη που δεν κατέληγαν σε αναρτήσεις.
Σήμερα όμως θα σας παρουσιάσω τις τούρτες που έφτιαξα μαζί με τον αντρούλη μου για τα γενέλθια των παιδιών που έγιναν το Σάββατο που μας πέρασε.Ευτυχώς που είχα και τον άντρα μου να με βοηθήσει γιατί ειδικά την Παρασκευή η ψυχολογία μου ήταν πολύ πεσμένη μιας και ένα κεφάλαιο της ζωής μου τελείωσε αλλά να μην σας μαυρίζω και εσάς.
Στις τούρτες λοιπόν...
Το θέμα μας δεν ήταν ένα μιας και φέτος τα γούστα δεν συνέπεσαν.Ετσι ο μεγάλος ήθελε σκάκι,ο μεσαίος καραγκιόζη και ο μικρότερος στρουμφάκια.Οι διαταγές τους έγιναν πραγματικότητα.
Φτιάξαμε το προσκλητήριο,καλέσαμε τους φίλους μας και τους συγγενείς μας και φτιάξαμε τις τούρτες.
Για το παντεσπάνι έκανα την δόση του κεικ που αναφέρει η συσκευασία του κόκκινου αλευριού που φουσκώνει μόνο του.Εφτιαξα ένα σιρόπι με ζάχαρη,νερό και κανέλα και δρόσισα τα παντεσπάνια.Η σαντυγί φτιάχτηκε με 2 κουτάκια σαντυγί,ζάχαρη άχνη περίπου μισό τενεκεδάκι,λίγο λικέρ πορτοκάλι-μανταρίνι που είχα φτιάξει το χειμώνα και γάλα περίπου μισό τενεκεδάκι πάλι)(η δόση αυτή αφορά την κάθε τούρτα)επίσης πρόσθεσα 4 κουταλιές της σούπας  μερέντα.Για τον στολισμό  είχα τρούφα λευκή και μαύρη αλλά και χρωματιστή.Τέλος έβαλα και σταγόνες καραμέλας.
Και ιδού το αποτέλεσμα.....Πώς σας φαίνονται;

Το σχέδιο πώς σαςφαίνεται;Δεν είναι τίποτα άλλο από μια εκτύπωση σε χαρτί το οποίο έχει καλυφθεί με την διαφάνεια που ντύνουμε τα βιβλία και αφού είχε καλυφθεί η τούρτα με τρούφα για να μην φαίνεται άσχημα όταν αφαιρεθεί η ζωγραφιά την τοποθετήσαμε πάνω και την στερεώσαμε με λίγη σαντυγί και καλύψαμε τα κενά με χρωματιστή τρούφα.

Η σκακιέρα έγινε με χάρτινο πλέγμα που αφαιρέθηκε αφού στρώσαμε την αντίστοιχη τρούφα στο κάθε τετραγωνάκι.

Ενα έτοιμο παιχνιδάκι μπόλικη χρωματιστή τρούφα λίγη καραμέλα και η τούρτα μας είναι έτοιμη.



Η πρόσκληση που δώθηκε στους φίλους μας.


Ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα και να μπορέσω να σας κάνω μια παρουσιάση έστω στα γρήγορα με αυτά που έκανα το τελευταίο διάστημα.


Σας φιλώ

Σχόλια

  1. Μια ανάρτηση σκέτη γλύκα!!!!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τρεις τουρτες;και μαλιστα ταυτοχρονα;και μαλιστα απιθανες;συγχαρητηρια και σε σενα και στον αντρα σου για την βοηθεια και την ψυχολογικη υποστηριξη που σου προσεφερε και χρονια πολλα στα παιδακια σου!!!! και οταν ερθουν τα δικα μου γενεθλια να με αναλαβεις κι εμενα!
    καλο βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαρίστως και να σε αναλάβω καλέ.Πές μου θέμα και θα κάνω το καλύτερο.Η ζαχαροπλαστική όπως και το πλέξιμο είναι ψυχοθεραπεία.

      Διαγραφή
  3. Να χαίρεστε τα παιδάκια σας και πάντα να τους κάνετε τα χατήρια και να τους δίνετε χαρά με πανέμορφες τούρτες σύμφωνα με τα γούστα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά για τα παιδάκια σου, να ζήσουν σαν τα ψηλά βουνά κι εσείς να τα χαίρεστε !!
    Μπράβο και στους δύο γονείς που συνεργαστήκατε για να κάνετε το χατήρι των παιδιών, γιατί τρείς τούρτες, ε δεν
    είναι και λίγη δουλειά !! Να είστε όλοι καλά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να τα χαίρεσαι τα παιδάκια σου και πάντα χαρές στο σπιτικό σου!!!
    Και να θυμάσαι: ότι δε μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς!!!
    Φιλιά!!!!

    ΥΓ: Έμαθα ότι μένεις Σαλαμινα από τη Βιλλιώτη, τη ζωγράφο! Αν είναι αλήθεια, περιμένω μειλ σου για να συναντηθούμε για καφέ όποτε θέλεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από την Σαλαμίνα είναι η μαμά μου και εμείς ερχόμασταν κάθε καλοκαίρι και στις διακοπές του σχολείου αλλά από τότε που παντρέυτηκα και αυξήθηκαν οι υποχρεώσεις έχουν αραιώσει οι επισκέψεις μου στην Σαλαμίνα αλλά αν κανονίσω να κατέβω εννοείται ότι θα σου στείλω μαιλ για να συναντηθούμε.

      Διαγραφή
  6. Η οικογενειακή σας ευτυχία και γαλήνη καθρεφτίζεται ακόμα και στο πάρτυ σας.

    Σου στέλνω την αγάπη μου και εύχομαι στα κουκλιά σου να ζήσουν σαν τα ψηλά βουνά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να τα χαίρεσαι1 Πάντα γλυκές και ευτυχισμένες στιγμές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εν τη γεννήση την Παρθενία εφύλαξας, εν την Κοιμήση σου το κόσμο ού κατέλειπες Θεοτόκε...

Κάτι για τις φθινοπωρινές δροσούλες!!!

Και επειδή η γιορτή κρατάει 40 μέρες....