Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και του Εθνους

Γλυκιές μου φιλενάδες,
τί ωραίες μέρες που μας κάνει ο Μάρτης; Ακόμα και αν κάποιες μέρες μας τα χαλάει γρήγορα πάλι φτιάχνει άλλωστε μπήκε η Άνοιξη.Τελικά ο Θεός πρέπει να έφτιαξε τον άνθρωπο την Άνοιξη, τότε που όλα γύρω είναι ανθισμένα και οι μυρωδιές σε ζαλίζουν για αυτό και ο άνθρωπος ήταν το καλύτερο δημιούργημά Του. Για αυτό και αν ακόμα αμάρτησε και διώχθηκε από τον Παράδεισο πάλι ο Θεός διάλεξε Άνοιξη να τον αναγεννήσει.Την Άνοιξη λοιπόν ο Θεός ευλόγησε την Παναγιά μας και έμεινε έγκυος στον Χριστό Μας. Την Άνοιξη γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου αλλά παράλληλα γιορτάζουμε και την Αναγέννηση του Εθνους μας, την απόφαση που πήραν οι Ελληνες να επαναστατήσουν στον Τούρκο κατακτητή και να ξανανιώσουμε ελεύθεροι.

Έτσι και φέτος μέσα σε μια εβδομάδα γιορτάσαμε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως και αύριο θα γιορτάσουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου αλλά και την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Την Κυριακή σαν κουρασμένοι οδοιπόροι μέσα στην έρημο δροσιστήκαμε και πήραμε κουράγιο από την θέα του Σταυρού που στόλιζε το κέντρο των εκκλησιών μας.Πήραμε δύναμη από τον Σταυρό για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την νηστεία αλλά και την προσευχή μας και να φτάσουμε στην Αγία και Μεγάλη Βδομάδα και αφού περάσουμε ξανά τον δρόμο των Παθών και Συσταυρωθούμε, να οδηγηθούμε στην Ανάσταση του Κυρίου Μας και στην ανάσταση της ψυχής μας. 


Και μετά από την δύναμη και το κουράγιο έρχεται το χαρμόσυνο μήνυμα του Αρχαγγέλου Γαβριήλ προς την Μαριάμ και προς όλη την οικουμένη.Η Παναγία Μας δέχεται αδιαμαρτύρητα το θέλημα του Θεού σε αντίθεση με την Πρώτη Εύα που δεν άκουσε τον Θεό και αμάρτησε. Ετσι και εμείς πρέπει να έχουμε ανοικτές τις καρδίες μας και τις ψυχές μας για να μπαίνει το θέλημα του Θεού και να τις ομορφαίνει.
Τέλος αύριο γιορτάζουμε και την επίσημη έναρξη της επανάστασης του 1821.Όλοι οι Έλληνες έγιναν ένα για να αποτινάξουν τον τουρκικό ζυγό.Για να είμαστε ελεύθεροι να ζούμε, να λέμε την γνώμη μας χωρίς φόβο.Να δουλεύουμε για μας και όχι για τον κατακτητή.Τώρα θα μου πείτε τί ισχύει από όλα αυτά τώρα;Πιθανόν τίποτα για αυτό σε ανάμνηση των αγώνων του 1821 θα πρέπει και εμείς να παλέψουμε για να τα αποκτήσουμε και πάλι.

Σας εύχομαι να έχουμε καλό Στάδιο και με το καλό η Ανάσταση τόσο η Ψυχική όσο και η Εθνική.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εν τη γεννήση την Παρθενία εφύλαξας, εν την Κοιμήση σου το κόσμο ού κατέλειπες Θεοτόκε...

Κάτι για τις φθινοπωρινές δροσούλες!!!

Και επειδή η γιορτή κρατάει 40 μέρες....