Και ύστερα σου λένε ότι κάθομαι....

Καλές μου φιλενάδες,

είπαμε ήρθε το φθινόπωρο και μάλιστα κανονικά και όχι αστεία.Τα σχολεία άνοιξαν, τα παιδιά μπαίνουν σιγά σιγά σε ένα πρόγραμμα και εμείς από πίσω ακολουθούμε τρέχοντας να προφτάσουμε τα πάντα.

Μέσα σε όλα αυτά τελειώσα κάποια πραγματάκια που τα είχα ξεκινήσει και κάποια άλλα που μου προέκυψαν.

Λοιπόν έχουμε και λέμε.

Εδώ και πολύ καιρό είχα πάει σε μία βάφτιση που είχε για μπομπονιέρα ένα μικρό ροζ κουτάκι με διάφανο πλέξιγκλας εσωτερικό στο οποίο βρισκόταν μια μικρή ασημένια κουδουνίστρα.Η κουδουνίστρα στολίστηκε και το κουτάκι που λυπήθηκα να το πετάξω έγινε ο χώρος που έβαζα τα χαπάκια μου,κουλό θα μου πείτε αλλά εκεί τα βολεύτηκα.Με τον καιρό το εξωτερικό κουτάκι έγινε χάλια, σχεδόν διαλύθηκε.Επειδή όμως με είχε βολέψει είπα να το φτιάξω λιγουλάκι.Το τύλιξα με χαρτοταινία και επειδή έτυχε εκείνη την περίοδο να βάφω τις ντουλάπες των παιδιών και μου περίσεψε λίγο θαλασσί χρώμα,τί να κάνω να το πετάξω;Ποτέ.Εχετε περάσει ποτέ ριπουλίνη σε χαρτοταινία;Δίνει μια υφή σαν δέρμα να το πώ ας το πω λοιπόν.Ετσι έμεινε όλο το καλοκαίρι.Σήμερα λοιπόν και δανειζόμενη μια ιδέα από την φίλη μου την Δήμητρα βλ.εδώ βρήκα ένα βοτσαλάκι από αυτά που είχαμε φέρει μαζί μας από τις διακοπές και αφού το έβαψα χρυσό το κόλλησα πάνω στο κουτάκι.Δεν έγινε πιο όμορφο τώρα;




Πριν λίγες και εκεί που τακτοποιούσαμε τα σχολικά φεύγει πάνω από το γραφείο των παιδιών ένα μικρό κουβαδάκι από το γνωστό παιχνιδοκατάστημα που είχε μια φατσούλα πάνω του και είχε το μέγα λειτούργημα να μαζεύει όλα τα σκουπιδάκια των παιδιών κατά την ώρα του διαβάσματος.Το καπάκι έσπασε και έτσι η φατσούλα έμεινε χωρίς καπελάκι οπότε ήρθε η ώρα να του δώσω να καταλάβει.Το τύλιξα με σχοινάκι και πάνω του κόλλησα χαντρούλες.Βουαλά:


Τέλος στις διακοπές μας κάναμε και ένα πέρασμα από την Κάρυστο και εκεί που καθόμαστε στην παραλία βρίσκουμε δύο πετρούλες Καρύστου.Με το που τις είδα αμέσως είχα απόφασίσει τί θα γίνουν.Η μια στολίστηκε με την Παναγία την Ελευθερώτρια και η δεύτερη με τις Αγίες προστάτιδες των τριτέκνων Σοφία,Πίστη,Ελπίδα και Αγάπη.
Ας έχουμε λοιπόν τις ευλογίες τους.



Αυτά για τώρα.Σειρά έχουν σε λίγο καιρό και τα μεγάλα αλλά για αυτά θα μιλήσουμε σε άλλη αναρτησούλα.

Χρόνια Πολλά σε όλες όσες γιορτάζουν σήμερα και προπαντώς σε όλους τους τρίτεκνους.

Σας χαιρετώ με μία φωτογραφία που δεν είναι και πολύ φθινοπωρινή αλλά τραβήχτηκε τέλος Αυγούστου αλλά την έχω ερωτευτεί.Την βλέπετε την πεταλουδίτσα; Δεν είναι τέλεια;


Φιλιάααααααααααα

Σχόλια

  1. Καλημέρα, καλημέρα!! Όλο πρωτότυπες δημιουργίες είσαι!! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι όμορφη και πλούσια ανάρτηση!! Το κουτάκι και το κουβαδάκι έγιναν υπέροχα!! Πολύ ξεχωριστά, μπράβο!!! Όσο για τις πετρούλες, είναι υπέροχες!!! Μεγάλη η χάρη των Αγίων, και η Αγία Σοφία που γιόρταζε και εκτές. Η φώτο στο τέλος απλά υπέροχη! Να έχεις μία όμορφη μέρα! Πολλά φιλούθκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έγιναν όλα τέλεια! Το κουτάκι έδειξε πολύ με την πέτρα! Οι πέτρες καρύστου με τις εικόνες τέλειες!!! Την καλημέρα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφες οι δημιουργίες σου Χρυσόσκονη και σίγουρα αξίζει να δίνουμε 2η ευκαιρία σε πράγματα που μας βολεύουν, ειδικά αν μεταμορφώνονται τόσο όμορφα!!!
    Σ' ευχαριστώ και για την αναφορά :)
    Το δε, κουβαδάκι αναβαθμίστηκε πλήρως!!! Την καλημέρα μου!

    Υ.Γ. Εγώ πάντως στην φωτογραφία, πρόσεξα πρώτα τις υπέροχες ακτίνες του ήλιου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δήμητρα μου σε ευχαριστώ πολύ.Το σωστό πιστεύω ότι είναι αυτό όταν πέρνουμε μια ιδέα να αναφέρουμε τουλάχιστον από την πέρνουμε γιατί εμείς απλά αντιγράψαμε ενώ άλλος την σκέφτηκε και σε αυτόν αξίζουν τα εύσημα.
      Όντως οι ακτίνες "παίζουν"υπέροχα με την βουκαμβίλια και την πεταλούδα

      Διαγραφή
  5. great !
    Greetings from Poland :)
    Katarzyna


    www.sajuki.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι λεπτομέρειες κάνουν πάντα τη διαφορά. Καλή εβδομάδα εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εν τη γεννήση την Παρθενία εφύλαξας, εν την Κοιμήση σου το κόσμο ού κατέλειπες Θεοτόκε...

Κάτι για τις φθινοπωρινές δροσούλες!!!

Και επειδή η γιορτή κρατάει 40 μέρες....