Ηρθε,ηρθε.....



Φίλες μου καλές μου φίλες,

ήρθε καλέ ήρθε. 

Ποιος;


Μα το καλοκαίρι βέβαια.Μπορεί ο καιρός να μην έχει κατασταλάξει ακόμα μεταξύ καλοκαιριού,άνοιξης και φθινοπώρου αλλά αφού σήμερα μπήκε και ο Ιούνης που θα πάει θα καλοκαιριάσει για τα καλά.Αν και μεταξύ μας προτιμώ να έχουμε ένα δροσερό καλοκαίρι παρά ένα καυτό γιατί φτάνουν κάτι φήμες στα αυτιά μου για καύσωνα μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα. Είδομεν όμως, είδομεν.

Η τσαντούλα που σας είχα τάξει δεν έχει ολοκληρωθεί μιας και έχει πέσει πολύ πλέξε ξήλωνε αλλά οσονούπω δηλαδή βάζω στόχο μέσα στην εβδομάδα να έχει τελειώσει.Βέβαια τελείωσα κάτι ακόμα αλλά περιμένει μια μικρολεπτομέρεια για να σας το παρουσιάσω.

Αυτήν την περίοδο εκτός από το πλέκε- ξήλωνε έφτιαξα δύο όμορφα μίνι πορτοφολάκια για τα ψιλά και το κινητούλη μας για δύο φίλες και ευελπιστώ να φτιάξω και ένα για μένα.







Και φυσικά δεν θα μπορούσα να μην σας γλυκάνω μέρα που είναι σήμερα.Πρωτομηνιά και τί πρωτομηνιά καλοκαιρινή.

Τρουφάκια με ινδοκάρυδο σαν τα bounty αλλά σπιτικά.Μια συνταγή εύκολη και γρήγορη πολύ γρήγορη.


Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι 200γρ.ινδοκάρυδο, 1 τενεκεδάκι ζαχαρούχο γάλα και μια κουβερτούρα.
Σε ένα λεκανάκι ανακατεύεται το ινδοκάρυδο με το ζαχαρούχο έτσι ώστε να έχετε μια εύπλαστη ζύμη.Βάζετε νεράκι σε ένα πιατάκι ρηχό για να βρέχετε τα χέρια σας και αρχίζετε να κάνετε μπαλάκια ή μπαστουνάκια ότι σχέδιο σας αρέσει.Αφού πλάσετε όλη την ζύμη τα βάζετε στο ψυγείο για όση ώρα χρειαστεί η κουβερτούρα να λιώσει.Εγώ την βάζω στα μικροκύματα και σε 1 λεπτάκι είναι έτοιμη.Και αρχίζω να κυλάω τα μπαλάκια της ζύμης μέσα στην κουβερτούρα και αφήνω να στεγνώσουν σε επίπεδο πιάτο ή ταψάκι το οποίο βάζω στο ψυγείο για όση ώρα χρειαστεί για να παγώσει η κουβερτούρα το μάξιμουμ μισή ώρα και είναι έτοιμα να τα δοκιμάσετε και να τα σερβίρετε.Καλοφάγωτα να είναι.Βγαίνουν περίπου 25-30 μπαλάκια αναλόγως το μέγεθος με την συγκεκριμένη δοσολογία.

Και πριν σας αποχαιρετήσω να ευχηθώ σήμερα ημέρα του Αγίου Πνεύματος να μας φωτίσει όλους να κάνουμε σωστές επιλογές στην ζωή μας, τα παιδιά να έχουν καλή επιτυχία στις εξετάσεις τους αλλά και σώφρωνα νου έτσι ώστε να πράττουν το σωστο.

Καλό μήνα να έχουμε φίλες μου και 


ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ



Σχόλια

  1. Καλό μήνα κοπέλα μου ,όμορφο,χαρούμενο και δημιουργικό.Τα πορτοφόλια που έφτιαξες μυρίζουν καλοκαίρι και τα γλυκάκια σου ότι πρέπει για να ξεκινήσει γλυκά ο μήνας και η εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι ηρθε το καλοκαίρι.....ας είναι καλό και να το απολαύσουμε !!!
    πολύ όμορφα τα πορτοφολάκια....αλλα και τα Bounty mmmmm
    μούρλια !!!!! καλο μηνα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. De jolis petits sacs !!! Très estival !!!
    Bonne journée !
    Anna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό μήνα εύχομαι! Κι ένα δημιουργικό καλοκαίρι! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραίες οι τσαντούλες αλλά και τα γλυκάκια σου!!! Καλό καλοκαίρι να'χεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εν τη γεννήση την Παρθενία εφύλαξας, εν την Κοιμήση σου το κόσμο ού κατέλειπες Θεοτόκε...

Κάτι για τις φθινοπωρινές δροσούλες!!!

Και επειδή η γιορτή κρατάει 40 μέρες....