Από την πόρτα του καλοκαιριού στο κατώφλι του φθινοπώρου...

Ένα καλοκαίρι που πέρασε νερό, ένα καλοκαίρι που μας προβλημάτισε,ένα καλοκαίρι που ψηφίσαμε άσκοπα,ένα καλοκαίρι που με τα γεγονότα που συμβαίνουν στην χώρα μας δεν ξεκουραστήκαμε,ένα καλοκαίρι που δεν είμαστε ξένοιαστοι,ένα καλοκαίρι που δεν είμαστε παιδιά,ένα καλοκαίρι που μας έκλεψαν κάποιοι για να κάνουν αυτήν την χώρα πιο δυστυχισμένη.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο κατώφλι του Φθινοπώρου.Ένα φθινόπωρο που και αυτό ξεκινά με εκλογές. Ήθελα να ξέρα ποιος μας έκανε ποδαρικό το 15 και πήγε,πάει και όπως φαίνεται θα τελειώσει χάλια για τον κόσμο,την πατρίδα, για όλους.Σαν κάτι να μας οδηγεί στο τέλος και πρέπει να περάσουμε τόσο χάλια για να ευχαριστηθούμε την νέα αρχή.Μακάρι να πάνε όλα δεξιά και ο Χριστός και η Παναγία που γιόρταζε πριν λίγες μέρες να βάλουν το χέρι τους για όλους μα κυρίως για τα παιδάκια για να μην ξεβράσει άλλα η θάλασσα,να μην κλαπούν και βασανιστούν άλλα,να μην βιαστούν αλλά να παίζουν ξένοιαστα στις γειτονιές και να έχουν ανέμελα παιδικά χρόνια όπως ήταν τα δικά μας.

Πριν λίγες μέρες γιορτάσαμε στην Σαλαμίνα τα εννιάμερα της Παναγίας.Γιορτή μεγάλη για το νησί μιας και γιορτάζει η Κυρά του η Φανερωμένη.Την ιστορία της την έχω ξαναπεί αλλά την βάζω πάλι για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.Γιορτάστηκε με μεγάλη λαμπρότητα και λίγη από την λαμπρότητα αυτή σας παραθέτω και εδώ:




Επειδή όμως είπαμε ότι φθάσαμε στο κατώφλι του φθινοπώρου και τα μερομήνια δείχνουν ότι θα έχουμε βαρύ χειμώνα ξεκινήσαμε να ετοιμαζόμαστε.Έτσι έφτιαξα ένα κασκόλ ανδρικό σε λαδί χρώμα και ένα γυναικείο σε εκρού με λαδί και εκρού κρόσσια και σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλα.









Εσείς τί ετοιμάζεται;

Σχόλια

  1. Καλό φθινόπωρο να έχεις με υγεία. Τα κασκόλ σου όμορφα και σίγουρα θα χρειαστούν τον χειμώνα που θα έρθει. Εγώ πήγα εχθές και αγόρασα μαλλιά ,προς το παρόν φτιάχνω κούκλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και εδώ την γιορτάσουν τα εννιάμερα της Παναγιάς στην Νεα Μιχανιωνα ....πολυ μεγαλη γιορτη ....

    πολύ όμορφα τα κασκόλ σου και όμορφα χρώματα...
    καλό μηνά να εχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό φθινόπωρο να έχουμε τουλάχιστον! Υπέροχες και οι δύο δημιουργίες σου αν κι εγώ θα φορούσα και το λαδί :)
    Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εν τη γεννήση την Παρθενία εφύλαξας, εν την Κοιμήση σου το κόσμο ού κατέλειπες Θεοτόκε...

Κάτι για τις φθινοπωρινές δροσούλες!!!

Και επειδή η γιορτή κρατάει 40 μέρες....