Καλή Μεγάλη Εβδομάδα φίλες μου

Καλησπέρα φίλες μου και Καλή Μεγάλη Εβδομάδα,

μετά από τρεις ολόκληρους μήνες σας καλησπερίζω και πάλι.Χάθηκα, το ξέρω και σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που δείξατε για το που ήμουν εξαφανισμένη αλλά ευτυχώς όλα είναι καλά.Δυστυχώς ο χρόνος ήταν πολύ λίγος με τα διαβάσματα των παιδιών και με την δουλειά και έτσι το μόνο που έκανα ήταν να επισκέπτομαι τα σπιτάκια σας και να μαθαίνω τα νέα σας.Πριν δέκα μέρες έληξε και το πεντάμηνο μου και έτσι πάλι εδώ να αναζητώ εκ νέου εργασία.Για το πότε πέρασαν αυτοί οι πέντε μήνες δεν το κατάλαβα.Έκανα νέους φίλους και γνώρισα και εγώ το δημόσιο έστω και για λίγο και όπως παντού διαπίστωσα οτι υπάρχουν άνθρωποι με φιλότιμο που κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να σε εξυπηρετήσουν αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν δέσει τον γάιδαρο τους και δεν κάνουν απολύτως τίποτα άλλο από το να γκρινιάζουν σε κάθε ευκαιρία.Τέλος πάντων ας πάμε στο σήμερα.

Μετά την λήξη του πενταμήνου έπιασα γενική καθαριότητα αλλά και ξεκίνησα κατασκευές για το Πάσχα γιατί είχα μείνει εντελώς πίσω.Από ιδέες ευτυχώς πήρα αρκετές από το ιντερνετ  και έτσι έφτιαξα και φέτος τις λαμπάδες για τα μικρά μου αλλά και για την βαφτιστήρα μου και κάτι μικροδωράκια για τις δασκάλες των παιδιών και τις νονές.

Από την γλυκειά νεραίδοσκονη πήρα την ιδέα οι λαμπάδες φέτος να είναι στολισμένες με ονειροπαγίδες-στεφανάκια και έτσι 

έφτιαξα μια ονειροπαγίδα με πεταλούδα πλεκτή και λουλουδάκια από λινάτσα για την βαφτιστήρα μου.
Λευκή λαμπάδα από το παιχνίδι λαμπάδα που της πήραμε γιατί το ξέρετε το χούι μου δεν μπορώ να στείλω παιδί στην Ανάσταση με ένα σκέτο κερί και έτσι αφού ντύθηκε με λινάτσα στολίστηκε με ονειροπαγίδα με λουλουδάκια και μια πλεκτή τρισδιάστατη πεταλούδα.



μια ονειροπαγίδα με θαλασσινό θέμα για τον μικρό μου γιο 
Εδώ ο καλός καπετάνιος....γιατί ως γνωστόν ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται έτσι μπίλια-ματί για να μην ματιαζόμαστε,τιμόνι σταθερό και άγκυρα για το αγκυροβόλιο.

μια ονειροπαγίδα με vintage αεροπλανάκι για τον μεσαίο μου γιο 
Και πετάω ψηλά.......Το αεροπλανάκι μας πάει να βρει τον ήλιο πίσω από τα σύννεφα γιατί όσο και να κρύβεται εμείς θα τον βρίσκουμε πάντα.


και μια ονειροπαγίδα με vintage φωτογραφική μηχανή για τον μεγάλο μου που την θέλαμε και λίγο πιο απλή γιατί μεγαλώνουμε σιγά σιγά.
Σε αυτήν την λαμπάδα άλλαξα λίγο το στόλισμά της μιας και δεν έβρισκα σκέτη την φωτογραφική μηχανή την αγόρασα μαζί με την λαμπάδα και απλά την ξεκόλλησα και την κόλλησα πάνω στην ονειροπαγίδα που έφτιαξα μιας και μας αρέσει να τραβάμε φωτογραφίες και ειδικά vintage αυτοκίνητα για αυτό και η καρτ ποστάλ από γραμματόσημο.

Για μένα έφτιαξα μια ρομαντική αρωματική λαμπάδα με λινάτσα και λουλουδάκια αλλά και κορδέλες γιατί  όλοι κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας.Ο άντρας μου όμως ανένδοτος να διακοσμήσουμε την λαμπάδα και έτσι πήρε μια απλή χρωματιστή.
Αρωματική λαμπάδα στολισμένη με λινάτσα και λουλουδάκια ίδια με της βαφτιστήρας μου.


Για τις δασκάλες και τους νονούς πήρα την ιδέα από το χειροτέχνημα που φτιάχνει υπέροχα πράγματα να κάνω γούρια-αυγά,βέβαια τα δικά μου δεν έγιναν τόσο όμορφα όσο του χειροτεχνήματος αλλά την έκανα και εγώ την προσπάθειά μου.

Πασχαλινό αυγό γούρι με κέντημα δαντέλας στολισμένο με φουντίτσα και χάνδρες.

Μαζί με τα γούρια-αυγά έπλεξα και από έναν σταυρό-σελιδοδείκτη για τις μέρες τις μεγάλης εβδομάδος που πάμε στην εκκλησία με τα βιβλιάρακια για να παρακολουθήσουμε τις ακολουθίες των Παθών.
Πλεκτοί σταυροί-σελιδοδείκτες με μικρή περλίτσα στο κέντρο για ένα πιο ρομαντικό στυλ.

Επίσης για τα μικρά των νονών μας αλλά και για την βαφτιστήρα μου και την αδερφή της έφτιαξα και μερικούς πλεκτούς λαγούς-αυγοθήκες.

Πλεκτοί λαγοί γαλάζιοι για τα αγοράκια και ροζ-φούξια για τα κορίτσια πίσω τους κρύβουν αυγοθήκη που τώρα κρύβει μικρά σοκολατένια αυγουλάκια και το Μ.Σάββατο θα μπει το κόκκινο αυγό.



Βέβαια δεν παρέλειψα να κάνω τα πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς μου αλλά και τα τσουρέκια μου.Την Μ.Πέμπτη θα κάνω παραδοσιακά τα κόκκινα αυγά.Αχ τί ωραία που μυρίζει το σπίτι από τις πασχαλιάτικες λιγουδιές.........

Γύρω γύρω από τα κουλουράκια μου τα μικρά μου και εγώ να τα κυνηγάω αλλά τις απώλειες μου τις έχω.Ελπίζω να προλάβουμε να φάμε κανένα κουλουράκια και εμείς οι νηστεύοντες.



Μοσχομυριστά και αφράτα τσουρεκάκια.


Μέσα σε όλα αυτά πρόλαβα να πάρω μέρος με τα μικρά και την αδερφή μου στον ποδηλατικό γύρο της Αθήνας.Περάσαμε όλοι πολύ όμορφα,διασκεδάσαμε,απολαύσαμε ένα κέντρο της Αθήνας άδειο,γυμναστήκαμε και δώσαμε ραντεβού και για του χρόνου.
Σύσσωμη η οικογένεια με τον άντρα μου προπονητή.


Αλλά σας ζάλισα σήμερα με την ανάρτηση σεντόνι.Η Μεγάλη Εβδομάδα έχει αρχίσει και όλοι συμμετέχουμε στις ακολουθίες του Νυμφίου και των Παθών φέτος πιστεύω ότι το έχουμε ανάγκη πιο πολύ από κάθε άλλη φορά.Ας προσευχηθούμε όλοι μαζί για να ανακάμψει η χώρα μας όχι μόνο οικονομικά άλλα και ηθικά και να βγούμε από τον βόρβορο της αμαρτίας.

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα φίλες μου και ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα.

Σχόλια

  1. Πολύ όμορφα όλα όσα έφτιαξες!!!!!
    Καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα και να χαίρεσαι την όμορφη οικογένειά σου!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ όμορφα όλα!τυχεροί όσοι θα πάρουν τα δωράκια σου!

    Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Νάσια μου, γειά στα χέρια σου να είσαι καλά και του χρόνου να φτιάξεις πάλι τέτοιες ομορφιές. Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με υγεία!

    http://artdecorationcrafting.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφες δημιουργίες! Τα πλεχτά κουνελάκια σου πανέμορφα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εν τη γεννήση την Παρθενία εφύλαξας, εν την Κοιμήση σου το κόσμο ού κατέλειπες Θεοτόκε...

Κάτι για τις φθινοπωρινές δροσούλες!!!

Και επειδή η γιορτή κρατάει 40 μέρες....