Καλοκαιρινές αναμνήσεις

Φίλες μου,

πέρασαν κιόλας δύο μήνες που έχω να γράψω στο μπλογκοσπιτάκι μου.Δύο μήνες που εκτός από χαρούμενες στιγμές είχαν και δυσάρεστες.Άλλωστε αυτές οι δύο πάνω μαζί σχεδόν χέρι χέρι και εκεί που λες τί ωραία τί χαρούμενα που περνάμε έρχεται κάτι και σε στεναχωρεί,σε θλίβει,σε ρίχνει στα πατώματα.Έτσι είναι όμως η ζωή.
Αλλά ας δούμε τα εύχαριστα που θυμόντας τα θα μας γιατρέψουν τις πληγές από τις στεναχώριες.

Μετά τον γάμο της αδερφής μου φύγαμε για διακοπές και πού αλλού στον Φάρο Κακής Κεφαλής στην Χαλκίδα,Ήταν η δεύτερη φορά που περνάγαμε τις διακοπές μας σε φάρο μιας και πριν δύο χρόνια είχαμε μείνει στον Φάρο της Αυλίδας.Όμως αυτός ο φάρος ήταν το κάτι άλλο.Ένας φάρος που για να  πας διέσχιζες ένα μικρό δασάκι που τα βράδια μαζευόντουσαν παιδιά και έπαιζαν.Ο φάρος σαν οίκημα ήταν πάρα πολύ προσεγμένος μιας και εκεί έμεναν και ο φαροφύλακας και η γυναίκα,ο Δημήτρης και η Ελένη και η κορούλα τους.Δύο καταπληκτικοί άνθρωποι που ήταν αυτό που λέμε πλασμένοι ο ένας για τον άλλον.Πάντα ο ένας κοντά στον άλλον,πάντα ο ένας να βοηθάει τον άλλον σε ότι έκανε.Η φιλοξενία τους ήταν υπέροχη και τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας.Εμείς μείναμε στο οίκημα που ναι μεν ήταν μέσα στον χώρο του φάρου αλλά ήταν δίπλα από τον φάρο.Και τα δύο έμοιαζαν με μικρά κάστρα.
Η πόλη της Χαλκίδας


Η Ελένη είναι καλλιτέχνης και φτιάχνει αριστουργήματα με θαλασσόξυλα κα.Δημιουργίες της που στόλιζαν το μικρό μας καστράκι

όταν καθρεφτίζεσαι σε τέτοιο δημιουργήμα δεν μπορεί να σε δείξει άσχημη

Η θέα από τον φάρο


  




Ο χουζούρης η παρέα μας























Αγιοι Απόστολοι Ευβοίας η θέα από ψηλά



Κάλαμος Ευβοίας





Βέβαια δεν κάτσαμε μόνο εκεί.Ήταν αφορμή για να γυρίσουμε ότι δεν είχαμε γυρίσει τις προηγούμενες φορές αν και η φωτιά που ξέσπασε κοντά στην Αιδηψό μας απότρεψε να επισκεφτούμε την Βόρεια Εύβοια τόσο όσο θέλαμε αλλά ελπίζουμε να μας ξαναδοθεί η ευκαιρία να ξαναπάμε.

Μετά επιστρέψαμε στην βάση μας.Φυσικά πήγαμε στο πανηγύρι της Παναγίας της Φανερωμένης που για πρώτη φορά δεν υπήρχε εμποροπανήγυρι και αυτό έδινε μια μελαγχολία μιας και λείπανε τα πολλά φώτα και η φασαρία ήταν μια καθαρά θρησκευτική πανήγυρι με την δική της χάρη.Και μακάρι η Παναγία να στέκει πάντα αρωγός στην ζωή μας.

Από κατασκευές λίγα πράγματα και τα περισσότερα μισοτελειώμενα και ελπίζω να τα τελειώσω σύντομα και να σας τα δείξω.

Μόνο ένα μπρελοκ για τον μεγάλο μου με ένα καράβι ολοκληρώθηκε.



Είπαμε όμως ότι δεν υπάρχουν μόνο ευχάριστα στην ζωή,έτσι έμελλε το φετινό καλοκαίρι ένας συμμαθητής του μεγάλου μου να φύγει τόσο άδικα και τόσο βίαια από αυτή την ζωή.Είναι κρίμα να φεύγουν παιδιά από την ζωή,πολύ κρίμα αλλά ο Θεός ξέρει τί είναι σωστό και πράττει αναλόγως.
Καλό παράδεισο να έχεις Ανδρέα μου που έφυγες τόσο βιαστικά και από εκεί που είσαι να προσέχεις τους φίλους σου και τους γονείς σου.



Σχόλια

  1. Ας είναι αναπαυμένο το παλικαράκι..... είναι άδικο αλλά δυστυχώς οι άγγελοι μένουν για λίγο στην γη. Να είστε καλά να το θυμάστε.... να κάνετε διακοπές σε πύργους και σε φάρους και να μαζεύεται όμορφες αναμνήσεις και στιγμές γιατί τελικά μόνο αυτές μετρούν!!! Καλό φθινόπωρο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νάσια μου καλώς ήρθες πάλι !! Πρώτη φορά ακούω για διακοπές σε φάρο και φαντάζομαι πόσο όμορφα και γαλήνια είναι !!
    Λυπάμαι βαθιά για το χαμό του παλικαριού !!
    Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί χάνονται τόσο νέοι άνθρωποι , μα ποτέ . Καλό Παράδεισο να έχει .
    Καλό φθινόπωρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ εντυπωσιακό διακοπές σε φάρο, δεν το είχα ξανακούσει και δεν γνώριζα καν ότι υπάρχει τέτοια περίπτωση !!! Το μπρελοκάκι πανέμορφο και οι φωτογραφίες σου επίσης !!! Καλό Παράδεισο να έχει το παλικάρι και καλό κουράγιο στους δικούς του !!! Καλό Φθινόπωρο !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς λόγω της δουλειάς του συζύγου έχουμε αυτήν την δυνατότητα να επισκεπτόμαστε κάποιους από τους φάρους.Είναι πολύ όμορφα και πραγματικά μια υπέροχη εμπειρία.Σε ευχαριστώ για όλα και καλό φθινόπωρο.

      Διαγραφή
  4. Καλό φθινόπωρο Νάσια μου να είσαστε καλά και του χρόνου με υγεία. Για το χαμό του παιδιού τι να πω είναι άδικο και κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ να είσαι καλά.Είπαμε για όλα υπάρχει ένας λόγος που πολλές φορές δεν μπορούμε να καταλάβουμε.Να είναι καλά εκεί που είναι και να μεσολαβεί για εμάς στον Θεό.Καλό φθινόπωρο.

      Διαγραφή
  5. Υπέροχη εμπειρία θα είναι οι διακοπές σε έναν φάρο!!! Λατρεύω τους φάρους και έχω και μία συλλογή από φάρους-μινιατούρες. Είχα επισκεφθεί και έναν στην Καλιφόρνια που μοιάζει πολύ με αυτόν που μας δείχνεις!!Και του χρόνου και καλό φθινόπωρο, Νάσια μου!
    Κρίμα για το αγοράκι, πολύ λυπάμαι όταν φεύγουν νέα παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πραγματικά 'άδικο να φεύγουν νέα παιδιά! Ας είναι ένας άγγελος εκεί ψηλά!
    Καλό φθινόπωρο και του χρόνου να περάσετε καλά! Χαίρομαι που σου άρεσε η Χαλκίδα και η Εύβοια! Γίναμε δηλαδή " γειτονιά" έστω και λίγες μέρες αφού μένω πολύ κοντά στον Φάρο. Τι κρίμα να μν το ξέρουμε! Καλές δημιουργίες!η

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το οτι πανε μαζι οι χαρες και οι λύπες ξαναπες το Νασια μου.. ομως η ζωή ειναι αυτ'ή που μας λ΄΄εει να συνεχισουμε ...!!
    Βλεπω οτι περάσατε ωραια στις διακοπες .. αυτό ειναι το ζητουμενο.. να ξεκουραστουμε ..για να έχουμε δυναμεις για τα υπόλοιπα..παντα να περνατε καλα .. χαρηκα που σε ειδα παλι εδώ... να έχεις ενα ομορφο υπόλοιπο Φθινοπώρου φιλακιαααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες σου και καλά να είστε να ξαναπάτε! Όσο για τον χαμό, ό,τι και να γράψει κανείς είναι λίγο σε τέτοιες περιπτώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εν τη γεννήση την Παρθενία εφύλαξας, εν την Κοιμήση σου το κόσμο ού κατέλειπες Θεοτόκε...

Κάτι για τις φθινοπωρινές δροσούλες!!!

Και επειδή η γιορτή κρατάει 40 μέρες....