Και τώρα διακοπές...

Και τώρα διακοπές.
Πάμε στις ακρογιαλές
 με πετσέτες και σορτάκια,
με κουβάδες και φτυαράκια.

Επιτέλους τα σχολεία τελειώσαν.Οι μικροί μας φίλοι είπαν τα ποιηματάκια τους και ολοκλήρωσαν την φετινή δύσκολη σχολική χρονιά παρουσιάζοντας εκδηλώσεις και γυμναστικές επιδείξεις.Οι πιο μεγάλοι προσπάθησαν μέσω εξετάσεων να ανοίξουν μία πύλη στο όνειρό τους κερδίζοντας μία θέση στα Πανεπιστημιάκα και Τεχνολογικά Ιδρύματα.Ολοι τώρα τα έχουν αφήσει πίσω τους και ξεκινούν τις διακοπές τους.
Σήμερα για μία ακόμα φορά η χώρα μας θα πρέπει να επιλέξει τον καλύτερο για την διακυβέρνηση της.Αυτόν που θα την οδηγήσει έξω από την κρίση και μακρυά από τον φόβο της χρεοκοπίας(;).Από το πρωί παντού στα ΜΜΕ επικρατεί το ερώτημα ,θα τα καταφέρουμε να βγάλουμε κυβέρνηση ή όχι,ο κόσμος βέβαια δεν ξέρω αν έχει την ίδια σκασίλα.Οι εκλογές αυτές όπως έλεγε και ο Παπαγιαννόπουλος σε μία ελληνική ταινία είναι βουβές.Κανείς δεν μιλάει γιατί κανείς δεν ξέρει τί θα βγάλει η κάλπη.Ας ελπίζουμε να βγεί αυτός που θα φροντίσει επιτέλους για αυτόν τον έρμο τον λαό και όχι για την τσέπη του,να σκεφτεί τον μαθητή,τον σπουδαστή,τον νέο που πρέπει να του δωθεί η ευκαιρία να δουλέψει όχι σαν δούλος αλλα σαν άνθρωπος που θέλει να προσφέρει στην χώρα του και θα πρέπει να ανταμειφθεί,τον οικογενειάρχη που δεν θα του ζητούν συνέχεια φόρους που έτσι που πάει η κατάσταση και να θέλει να τους πληρώσει δεν θα μπορεί αλλά και τον συνταξιούχο που στο τέλος της ζωής του και έχοντας τόσα χρόνια συνεισφέρει τα πλείστα να μπορεί επιτέλους να απολαύσει τους κόπους της δουλειάς του χωρίς να τον εξευτελίζουν.Το καλύτερο για αυτήν την χώρα και για εμάς!!!
Σε μία τέτοια ημέρα αποφάσισα να φτιάξω ένα γλυκάκι για να γλυκάνω τους χαμένους αλλά και να επιβραβεύσω την χώρα μας που αν και σε μία τόσο δύσκολη για αυτήν περίοδο δείχνει ότι όταν θέλει μπορεί και αναφέρομαι στην χθεσινή νίκη της ποδοσφαιρικής μας ομάδας και της εύχομαι τα καλύτερα από εδώ και πέρα και σύντομα νικήτρια για να δείξουμε σε όλη την υφήλιο ότι η Ελλάδα από τις στάχτες σαν άλλος φοίνικας ξαναγεννιέται και ξανά προς την δόξα τραβά.
Το γλυκάκι μου είναι εύκολο και δροσερό και το συνόδευσα με μία παγωμένη λεμονάδα χωρίς παγάκια στην περίπτωσή μου λόγω λαρυγγίτιδας.

Τα υλικά είναι:1 1/2 κουβερτούρα,3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ,3 ποτήρια γάλα και 1 ποτήρι ζάχαρη,σαντυγί και πτι μπερ ανάλογα με το πυρεξ.

Πρώτα φτιάχνουμε την κρέμα.Αφού λιώσουμε την κουβερτούρα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας το γάλα και την ζάχαρη και το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία κρέμα ρευστή.Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.Στο μεταξύ στρώνουμε τον πάτο από το πυρέξ με πτι-μπερ και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα.Βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο και έπειτα στρώνουμε την σαντυγί και στολίζουμε με ξηρούς καρπούς ή γλυκό του κουταλιού.

Για την λεμονάδα θα χρειάστείτε:1 κιλό ζάχαρη,4 ποτήρια νερό και 2 ποτήρια χυμό  λεμονιού.

Βάζουμε τα υλικά να βράσουν και μόλις πήξει ελαφρώς το σιρόπι αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.Ρίχνουμε το σιρόπι σε καθαρό μπουκάλι και τοποθετούμε στο ψυγείο.Επειτα ρίχνουμε ένα μέρος λεμονάδα και 2 μέρη νερό και προσθέτουμε παγάκια.

 
Στην Υγειά σας και ότι καλύτερο για την χώρα μας και προπαντώς για εμάς.Επίσης ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους τους μπαμπάδες που λόγω των ημερών τους παραγκωνίσαμε λίγο.

Σχόλια

  1. Αν και κάνω δίαιτα , δεν μπόρεσα να αντισταθώ και τσίμπησα από το γλυκάκι σου.Καλά η λεμονάδα όλα τα λεφτά!!!Ευχαριστώ πολύ για την συνταγή>>Αύριο θα την κάνω!Φιλάκια και καλές διακοπές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι ! όλα σωστά τα λες! πράγματι όλοι εξετάσεις δίνουν αυτόν τον καιρό! από τα παιδιά ως τους πολιτικούς! και όλοι στο Θεό! Φαίνεται νοστιμότατο το γλυκάκι σου....ευχαριστώ ! Βάλε και ένα νεράκι γιατί με λίγωσε...η λεμονάδα δροσιστική! Μπράβο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ δροσιστικό το γλυκάκι σου και με σοκολάτα που μ'αρέσει!!!
    Λεμονάδα ευχαριστώ, δεν θα πάρω γιατί πέφτει η πίεση.
    Καλό καλοκαίρι και καλό πλέξιμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλό καλοκαίρι, καλή συνέχεια σε ότι και αν κάνεις!!!
    Ευχαριστούμε για το κέρασμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ξέρεις πως στην επόμενη επίσκεψή μου, θα ζητήσω να να πιω λεμονάδα!!!!

    Λιγώθηκα με το γλυκό... μου ρθε να "μπω" μέσα στο pc μου....Αχ τι μου κάνεις!! Αχ τι μου κάνεις!

    Ευχαριστούμε για το υπέροχο ποστ!
    Υ.Γ. Περαστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραία τα λόγια σου και οι ευχές σου για τις εκλογές και τον έρμο τούτο τόπο, ενώνω και τις δικές μου μπας και δούμε άσπρη μέρα!!!
    Το γλυκάκι σου φαίνεται νοστιμότατο! Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εν τη γεννήση την Παρθενία εφύλαξας, εν την Κοιμήση σου το κόσμο ού κατέλειπες Θεοτόκε...

Κάτι για τις φθινοπωρινές δροσούλες!!!

Και επειδή η γιορτή κρατάει 40 μέρες....