Πασχαλινές κατασκευές και αλλαγές........

Φίλες μου,

φτάσαμε κιόλας στα μισά της Μεγάλης Εβδομάδας και όσο και να θέλουμε εμείς ο καιρός δεν φαίνεται να θέλει να γίνει πασχαλιάτικος αντίθετα έχει πολύ κρύο και αέρα.Εχτές όμως είχε μια σχετικά καλή μέρα έτσι βρήκαμε την ευκαιρία μαζί με την οικογένειά μου να πάμε μια βόλτα στην Πλάκα και κυρίως στα Αναφιώτικα.Τί ωραία μέρη λες και δεν είσαι στην Αθήνα αλλά σε κάποιο νησί.Εκεί όμως που εστιάσαμε ήταν στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου και όσο και να σας φαίνεται περίεργο είμαι 38 χρονών και ποτέ δεν είχα επισκεφτεί το συγκεκριμένο μέρος.Το έβλεπα βέβαια το Μεγάλο Σάββατο στην τηλεόραση που έφερναν το Άγιο Φώς αλλά ποτέ δεν είχα πάει.Αιτία στάθηκε η Παναγία η Ιεροσολυμίτισσα την εικόνα της οποίας έχουν φέρει από το Μάρτιο στο Μετόχι και θα παραμείνει μέχρι τις 17 Απριλίου.Αξίζει φίλες μου να πάτε να προσκυνήσετε τέτοια ομορφιά δεν έχετε ξαναδεί,βλέπεις την Παναγία και νιώθεις τόσο γαλήνια.Τί ευλογία.Λίγα λόγια για την ιστορία της θα μπορέσετε να βρείτε εδώ.

Σήμερα μιας και το κρύο ήταν αρκετό μείναμε σπίτι οπότε κάπως έπρεπε να απασχοληθούν και τα παιδιά έτσι φτιάξαμε αυγά με πούλιες.



Και τέλος ήταν ευκαιρία να αλλάξω τις λαμπάδες των παιδιών. Δυστυχώς θελαν λαμπάδες με παιχνίδι μιας και η πλύση εγκεφάλου που τους κάνει η τηλεόραση τα έχει κάνει να μην τους άρεσε καμία άλλη λαμπάδα. Έτσι οι νονοί τους έφεραν τις λαμπάδες αλλά όπως θα έχετε και εσείς διαπιστώσει η λαμπάδα που έχουν μαζί  με τα παιχνίδια είναι σκέτη και στην καλύτερη των περιπτώσεων έχει ένα χάρτινο σχέδιο.Έτσι τις πήρα και τις άλλαξα.Τα μικρά ήθελα φιγούρες rabbits ενώ στον μεγάλο έβαλα μια ξύλινη βέσπα με το όνομά του.





Αυτά για την ώρα αύριο θα σας δώσω και την συνταγή που κάνω για τα κουλουράκια και τα τσουρέκια.

Φιλιάαααα

Σχόλια

  1. Χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση. Και του χρόνου θα σου ευχηθώ με υγεία και χαρά. Η Πλάκα πάντα είναι γοητευτική και η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ έχω επισκεφτεί το Μετόχι. Φιλάκια και καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ευγενεία μου και εσύ να έχεις μια Καλή Ανάσταση με υγεία για σένα και την οικογένειά σου και με αγάπη για όλο τον κόσμο.Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία τώρα που μας έχει επισκεφτεί και η Παναγία η Ιεροσολυμιτισσα να το επισκεφτείς.

      Διαγραφή
  2. Πολύ όμορφα τα αυγά με τις πούλιες, αλλά θα θέλουν πολύ υπομονή φαντάζομαι!!!
    Καλή Ανάσταση!!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου Καλή Ανάσταση να έχουμε με υγεία και αγάπη και μακάρι το Ανέσπερο Φως να μην σβήσει από τις καρδίες και τις ψυχές μας.

      Διαγραφή
  3. Πολύ όμορφα έγιναν τα αυγά με τις πούλιες όπως και οι λαμπάδες!
    Και του χρόνου να είστε καλά!!!
    Καλό Πάσχα σε σένα και την οικογένειά σου!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Στέλλα μου Καλή Ανάσταση να έχουμε με Υγεία!!!

      Διαγραφή
  4. Στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου ούτε και εγώ έχω πάει , όμως την Μ. Παρασκευή κανονίσαμε με φίλες και θα πάμε !!!
    Καλή Ανάσταση με γαλήνη στην καρδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλ μου πολύ καλά θα κάνετε θα είναι πολύ ωραία αρκεί βέβαια να μας κάνει το χατήρι και ο καιρός.Καλή Ανάσταση!!

      Διαγραφή
  5. Όμορφη ανάρτηση..Θα ήθελα πολύ να επισκεφτώ το Μετόχι του Παναγίου Τάφου, και γενικά την Αθήνα!!!Παλιά ερχόμουν σχεδόν κάθε χρόνο το Πάσχα Αθήνα με τον παππού και τη γιαγιά μου και περνούσαμε πολύ ωραία! Όμορφες κατασκευές!!Οι λαμπάδες τέλειες!! Καλό Πάσχα φίλη μου και καλή Ανάσταση!! Πολλά φιλούθκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το κρύο σάς έδωσε ευκαιρία για άκρως δημιουργική απασχόληση. Πολύ όμορφα τα αυγουλάκια αλλά και οι λαμπάδες! Αυτά τα ράμπιτς τα θέλω κι εγώ ;)
    Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εν τη γεννήση την Παρθενία εφύλαξας, εν την Κοιμήση σου το κόσμο ού κατέλειπες Θεοτόκε...

Κάτι για τις φθινοπωρινές δροσούλες!!!

Και επειδή η γιορτή κρατάει 40 μέρες....