Μια καινούργια χρονιά,Μια καινούργια αρχή







Χρόνια Πολλά αγαπημένες μου φίλες,
ένας νέος χρόνος ήρθε γεμάτος νέες προσδοκίες,νέες ελπίδες και νέα όνειρα.Σας εύχομαι κάθε μέρα μια καινούργια αρχή,κάθε μέρα μια ολόκληρη ζωή από μόνη της.



Άργησα λιγάκι να σας συναντήσω αλλά οι πρώτες μέρες,όπως και οι υπόλοιπες,είχαν πολύ τρέξιμο.Κάτι οι γιορτές,κάτι το ξεστόλισμα του σπιτιού χάθηκα και εγώ.Όπως σας ανέφερα ξεστόλισα το σπιτάκι μου και αναρωτιόμουν γιατί στολίζουμε σχεδόν 1 μήνα πριν τα Χριστούγεννα ενώ μόλις περάσουν τα Φώτα όλοι ξεστολίζουμε?Τώρα το σπίτι μοιάζει άχαρο χωρίς την χρυσόσκονη των Χριστουγέννων.Θα προσπαθήσουμε όμως να το στολίσουμε με τα όνειρα μας για μια χαρούμενη,όσο αυτό γίνεται,χρονιά.

Για την καινούργια χρονιά σκέφτηκα να σας κεράσω ένα λικεράκι καραμέλα και ένα λικεράκι μανταρίνι.

Για να φτιάξετε το λικέρ καραμέλα το οποίο μοιάζει αρκετά με το γνωστό μας baileys θα χρειαστείτε τα εξής:
500γρ.καραμέλες γάλακτος (αυτές που παίρναμε όταν ειμασταν μικρές,τις μαλακές)και 1 μπουκάλι βοτκα ήτοι 750ml.
Θα πάρετε ένα μπουκάλι με μεγάλο άνοιγμα και αφού ρίξετε μέσα την βότκα θα προσθέσετε και τις καραμέλες.Θα το βάλετε σε σκιερό μέρος και θα το αφήσετε για 15-20 μέρες ενώ θα το ταρακουνάτε καθημερινά για να λιώσουν οι καραμέλες.Μετά τις 20 μερούλες το ποτάκι μας είναι έτοιμο και μπορείτε να το σερβίρετε σκέτο ή με ένα παγάκι μιας και είναι αρκετά δυνατό.
Για το  λικέρ μανταρίνι θα χρειαστείτε 7-10 μανταρίνια μετρίου μεγέθους στα οποία θα καρφώσετε μοσχοκάρφια θα τα βάλετε σε ένα μπολ μαζί με 750ml βότκα ή κονιάκ (απλά με το κονιάκ θα γίνει πιο σκούρο το χρώμα του)και 1 ξυλάκι κανέλα.
Το βάζουμε στην σκιά για 20 μέρες τουλάχιστον γιατί όσο περισσότερο το αφήσουμε θα είναι πιο δυνατό το άρωμα του μανταρινιού.Μετά τις 20 μέρες θα προσθέσετε ένα σιρόπι από 3 ποτήρια ζάχαρη,1 1/2 ποτήρι νερό και το λικεράκι μας είναι έτοιμο.Βγάζουμε τα μανταρίνια και την κανέλα και τοποθετούμε σε μπουκάλι και είναι έτοιμο να το σερβίρουμε.
Στην Υγειά σας φίλες μου και μακάρι ο καινούργιος χρόνος να είναι γεμάτος με ευχάριστες ειδήσεις.
Καλή Χρονιά!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εν τη γεννήση την Παρθενία εφύλαξας, εν την Κοιμήση σου το κόσμο ού κατέλειπες Θεοτόκε...

Κάτι για τις φθινοπωρινές δροσούλες!!!

Και επειδή η γιορτή κρατάει 40 μέρες....